melyik a legtartósabb bútorszövet

Az egyik kérdés, amit rendszeresen kapunk, az, hogy „Mi a legtartósabb bútorszövet?”.

Legtöbbünk használni szeretné a bútorait, nem kiállítási tárgyként kezelni. Ezért olyan bútorszövetet szeretnénk, amely az állandó igénybevétel ellenére is kitart. A maximális tartósság érdekében bizonyos típusú bőr bevonatú bútorok a legjobb választás, néhányan azonban a bőrbútorokkal teli szobán kívül mást szeretnek.

Mi okozza a bútorszövet romlását?

A szennyeződés és a por képes arra, hogy idővel a bútorszövet elhasználódását okozza. Ezek az apró részecskék képesek beágyazódni a bútor egyes szálai közé. A szennyeződésrészecskék és a szövet között súrlódás alakul ki, amikor valaki helyet foglal. Ez az ismétlődő súrlódás végül a szövetszálak lebomlását okozza.

Gondoljon például egy darab zsinórra, amelyet szorosra húznak. Ha egy éles kővel folyamatosan előre-hátra dörzsölné a zsinórt, az elpattanna. Ugyanez történik a szövetével minden alkalommal, amikor leül a bútorára.

Mikroszálas bútorszövet

A szintetikus mikroszálas szövet jellemzően a legtartósabb bútorszövet, amely a mai piacon kapható. A mikroszál tartóssága az ultrafinom szálaknak tulajdonítható. Ezek a szálak szorosan szőttek, hogy egy erőteljes védőréteget hozzanak létre. A szintetikus mikroszálas anyaggal borított bútorok kiválóan ellenállnak a szennyeződéseknek, a pornak és a legtöbb folyadéknak.

Vászon bútorszövet

A vászonszövet számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, mint a mikroszálas. A nagyobb szálak miatt azonban feláldozza a puhaságot és az általános kényelmet. Ez a szövet a kültéri bútorok borításával vált ismertté. Az emberek észrevették, hogy képes ellenállni a hurrikánok, tornádók és nagy vadállatok által okozott visszaéléseknek. Ezért úgy döntöttek, hogy a beltéri bútorok mindennapos kopását is elbírja.

A vászon egy rendkívül tartós bútorszövet. A legtöbb ember azonban nem kedveli durva textúráját és a tartós kényelem hiányát.

Pamut és vászon bútorszövet

A mikroszálas és a vászon a két legtartósabb bútorszövet. A pamut és a vászon azonban szintén nagyon erős szálakkal rendelkezik. A pamutot és a vásznat szorosan kell szőni ahhoz, hogy tartósnak lehessen tekinteni. A szoros szövés kevésbé engedi be a szennyeződéseket, a port és a folyadékot. Ráadásul képes megakadályozni a gubancokat.

A gubancok akkor keletkeznek, ha a szálak nem szorosan vannak szőve. A laza szálak beleakadnak a ruházatba vagy más tárgyakba, és lyukakat okoznak a bútorokon. Ezek a kis lyukak végül szövetszakadássá válhatnak.

Hogyan találhat tartós szöveteket

Amint láthatja, ma már számos tartós szövetválaszték van a piacon.

Keresse azokat a szöveteket, amelyek a legnagyobb tartósságot kínálják a kényelem feláldozása nélkül, mint például a mikroszálas, pamut és vászon.

Végül is, egyszerűen megvásárolhatna egy salakbeton kanapét, és soha nem kellene aggódnia, hogy elhasználódik. De ki akarja ezt megtenni?

  • Ellenőrizze a szövés feszességét. Azt, hogy a szálak mennyire feszesen vannak szőve, a bútor közelebbi szemügyre vételével láthatja.
  • Figyeljen a szövés hézagaira, ahová por és szennyeződés kerülhet.
  • Enyhén húzzon és bökdössön szövetmintákat, hogy lássa, könnyen szétválnak-e a kezében. A legjobbak megtartják az alakjukat, és nagyon kis mértékben engednek.

Ha a szövet átmegy a teszten, és az valamelyik tartós anyagból készült (Szintetikus mikroszálas anyagból, Pamut, Vászon) akkor jó eséllyel sokáig kitart.

Ha bútorszövet vásárlás előtt áll, mindképpen nézze meg az ezusfotel.hu bútorszövet kínálatát.