mobilgarázs

Miért érdemes választania a mobilgarázst?

A mai világban a mobilitás egyre fontosabb szempont, és ezért a hagyományos épületek egyre kevésbé tudnak megfelelni az új elvárásoknak. Egy hagyományos téglafalú garázs felépítése egyrészt sokba kerül, másrészt rendkívül rugalmatlan megoldás. Egy ilyen garázst sokszor több évtizedes időtávlatban építenek meg, és ha időközben a tulajdonosnak megváltozik a garázzsal kapcsolatos elképzelése, akkor máris problémává válik a garázs.

A mobilgarázs egy olyan termék, amellyel el tudja kerülni az ilyen problémákat. A mobil garázsok a mobilgarazs24.hu weboldalon bemutatott különböző kivitelek szerint készülhetnek el, de bármely mobilgarázs közös jellemzője az, hogy mobilis, azaz a garázs viszonylag könnyedén felépíthető egy helyen, majd pedig könnyedén lebontható. A mobil garázs szétszerelése, összerakása és költöztetése nem kerül sokba. Az ilyen garázs könnyű szerkezettel rendelkezik és viszonylag rugalmas, könnyű anyagokból épül fel. Annak ellenére, hogy jóval olcsóbb, mint egy hagyományos garázs, még a garázsok alapvető funkcióját képes betölteni, azaz védi a járművet az időjárás viszontagságaitól. A mobilgarázsok sokszor persze nem garázsként funkcionálnak, hanem más funkciókkal is rendelkeznek. Egy tárolóhelységként, kutyakennelként, hulladéktárolóként és egyéb építményként. Gyakorlatilag bármilyen eszköz vagy berendezés tárolható benne, amit nem akarunk az időjárás viszontagságainak kitenni.

Mobilgarázs felépítése

Az első feladat egy megfelelő hely megtalálása a mobilgarázshoz. A kiválasztott talajnak vízszintesnek, stabilnak, viszonylag keménynek kell lennie, hogy a mobilgarázs alapjául szolgáljon. Ha a felület kisebb egyenlőtlenségeket mutat, akkor azt könnyedén kisebb földmunkákkal vízszintes helyzetbe hozhatja. A garázs alapját 3 különböző módon készítheti el. Az első megoldásnál csak a 4 sarkon helyez el betonlábat, vagy esetleg még további kettőt középen két oldalt. A második megoldásnál a garázs alapját mind a 4 oldalon folytonosan kiönti betonnal, míg a harmadik megoldásnál a garázs alapterületét teljesen lefedik betonnal. A beton kiöntésnél ügyelni kell arra, hogy a garázs hosszát minden oldalon nagyjából 20-30 cm-rel meghaladja a kiöntött felület hosszúsága. Az alap elkészítését követően a garázsfalak és a tartószerkezetek viszonylag gyorsan és könnyedén elhelyezhetők. Az összeszerelést sokszor a mobilgarázst gyártó cég alkalmazottjai végzik el teljesen ingyen.

Antikondenzációs film

Az első mobilgarázsok nagyon jó benyomást tettek a vevőkre, ezért a gyártók további fejlesztéseket irányoztak elő. Az egyik ilyen probléma a lemezgarázs nedvesedése volt a lemez belső oldalán, ha a külső és belső tér között viszonylag nagy hőmérsékletkülönbség uralkodott. Az antikondenzációs film a gyárilag elkészített lemez felületén helyezkedik el. A filc megelőzi a páralecsapódást és ezzel védi a mobilgarázsban a felület közelében lévő tárgyakat a nedvességtől.