Hajápolás otthon legyen ragyogó hajad minden nap

Az otthoni hajápolás nem egyszerű feladat. Rengeteg hajtípus létezik és a különbségeket mindenképpen figyelembe kell vennünk a hajunk egészségének megőrzése érdekében. Azonban vannak olyan hajkezelési szokások, rutinok, amik nagyban befolyásolhatják bárki hajának egészségét, vitalitását és ragyogását. Nézzünk meg pár ilyen tényezőt!

Mindenekelőtt a legfontosabb megjegyezni azt, hogy a hajunk tükrözheti a testünk, a szervezetünk állapotát és az abban végbemenő változásokat. Ezért van az, hogy ha például betegek vagyunk, akkor a hajunk fakóbbnak, élettelenebbnek tűnik, de ha meggyógyulunk, akkor általában visszatér korábbi fényéhez. Ugyanakkor, a hajunk egészséges kinézetére nem csak a belső tüneteink vannak hatással, hanem a tetteink is.

A hajunk ellen a következő „bűncselekményeket” tudjuk elkövetni:

Kíméletlen bánásmód

A hajunk nem megfelelő kezelése okozhatja a hajunk egészségének megromlását. A probléma gyökere ezekben az esetekben a hajkoronánk túl intenzív és erős fésülésétől, a rendszeresen szoros copf megalkotásán át, egészen a túlzott mértékű, nagy hőfokozatú hajvasalásig terjedhet. A fésülködés közbeni hajkárosodást elkerülhetjük, ha a haj végétől haladunk fokozatosan felfelé. A hajviseletünk problémáját a lazább, kiengedett frizurákkal tudjuk megoldani. Amikor hajszárítás és hajvasalás van a középpontban, akkor nagyon fontos beszélni a hővédelemről is. Ezekben az esetekben érdemes használni hővédőket, illetve minél alacsonyabb hőfokon használjuk ezeket a hajformázó eszközöket, annál jobb. A legfontosabb azonban, hogy vizes hajat SOHA ne vasaljunk vagy göndörítsünk, mert vizesen a legsérülékenyebb a hajkoronánk.

Egyezségtelen táplálkozás és vitaminhiány

A hajunk egészségéhez a nem megfelelő táplálkozásunk is hozzájárulhat, ezért érdemes olyan étrendet választanunk, ami kirobbanó energiával tölt fel minket és a hajszálainkat is. Továbbá problémát okozhat még az is, hogy nem tápláljuk vitaminokkal a szervezetünket. Vitaminhiány esetén gyakran elgyengül, eltompul, vékonyszálúvá válik és szálkás, valamint sérülékeny lesz a frizuránk.

Helytelen hajmosás és termék választás

A hajmosások alkalmával érdemes egymás után kétszer hajat mosni, kerülve a körkörös mozdulatokat mert úgy tudjuk biztosan eltávolítani a faggyúmirigyek által megtermelt izzadtságot, zsírt és a lerakódott koszt, valamint megkímélni a fejbőrünket a sérülésektől. Ha ezt nem tesszük meg, akkor igazából mindegy, hogy megmostuk-e a hajkoronánkat vagy sem.

Nagy téveszme, hogy ha a sampon nem habozódik fel rögtön az első mosásnál, akkor rossz a termékkel van dolgunk. A professzionális samponok általában nem teszik ezt meg a hajmosás első öblítés szakaszában, csak a másodikban tűnik fel a habosodás. Tehát türelmesnek kell lennünk! Utána azonban a sampon minden maradványát el kell tűntetni, ki kell öblíteni a frizuránkból.

Ezenkívül érdemes lehet hajpakolásokat, majd a hajmosást követően hajkondicionálót is használni, mert azokkal hozzájárulhatunk a hajunk ragyogásához, valamint az utóbbi zárja le a samponok által megnyitott kutikulákat a hajszárítás előtt.

A jó hajápolási rutinhoz szükséges megtalálni a hajhoz leginkább illő, professzionális termékeket. Nem szabad arra hallgatni, hogy másoknak mi vált be, mert amennyi hajtípus és felmerülő probléma, annyiféle termék. Mindenekelőtt alaposan mérjük fel a problémákat és nézzük meg, hogy a hajápolási fogyasztási cikkek összetételét. Fontos, hogy a hajunkhoz leginkább illő termékeket találjuk meg.

Élesszük újra hajkoronánkat a Szépségvilág professzionális termékeivel! Válogassunk a samponok, szérumok, hajformázási készítmények, valamint vitaminok között és varázsoljuk hajunkat fényessé, lággyá és könnyen kezelhetővé!