klima

A klíma telepítés lehetősége napjainkban szinte mindenhol adott, ahol a kültéri egység elhelyezése nem ütközik akadályba és rendelkezésre áll az elektromos áram. A BuildAir Klíma Kft. munkatársai a helyszíni felmérést követően a legoptimálisabb lehetőségeket vázolják fel a megrendelőnek, aki igényei szerint dönthet a szakmai ajánlás alapján.

A klímaszerelővel való kapcsolat viszont nem szabad, hogy lezáruljon a klímatelepítés végeztével. A készülék állagmegóvása és a gazdaságos működésének igénye megkívánja, a klíma karbantartás bizonyos időközönkénti elvégzését. Akár hűtésre, akár fűtésre használjuk a légkondicionálót, működés közben a lecsapódó pára és a szoba levegőjéből összegyűlő por kombójából komoly lerakódások keletkezhetnek, ami se nekünk, se a klímánknak nem kedvez.

A klíma tisztítás, karbantartás olyan művelet, melyet teljes alapossággal nem tudunk házilag elvégezni. A klímatisztító spray jó, ha 50%-os munkát végez, de legtöbbször még annyit se. A szakszerű klímatisztítás és karbantartás tartalmazza a klíma beltéri és kültéri egységének teljes körű átvizsgálását, tisztítását és a szerkezeti egységének ellenőrzését is. A kültéri egység sok esetben alapos takarítást kíván, és az elérhetőséggel is lehetnek gondok.

Egy idő után már a klíma is jelez, hiszen kellemetlen szagot áraszt használat közben. A legnagyobb probléma az, hogy a nedves közegben megtelepedő gombák, baktériumok az egészségre is kifejezetten ártalmasak. Amikor már szaga is van a klímának nem szabad használni a megfelelő tisztítás elvégzéséig. Ha a telepítést végző szakemberrel időben egyeztetjük az időpontot, akkor még a klíma nyári, intenzív használata előtt megfelelő állapotba hozhatjuk készülékünket, ezzel a család egészségét is megóvhatjuk.

Különösen oda kell figyelni a leterhelt időszakok szakemberhiányára. A kora nyári időszaktól kezdve augusztus végéig a komolyabb és megbízhatóbb klímaszerelők egyszerűen elérhetetlenek. Sokan a durvább kánikulában találják ki, hogy nem bírják tovább klíma nélkül, vannak, akiknél a meghibásodást kell orvosolni és akadnak, akik még a garanciális javítások miatt keresik a klímaszerelő cégeket.

Bónusz tipünk, ha komolyan gondolja a korszerűsítést: Műanyag ablak és beltéri ajtó, közvetlenül a gyártótól.