kannabisz olaj

Aki nem tudja, annak eláruljuk, hogy a kannabisznak van 2 fő típusa, ami a gyógyászatban is előfordul. Egyik a cannabis sativa, a másik pedig a cannabis indica.

A két rekreációs célra használt cannabisnak a gyakorlatban elterjedt hatásairól lehet csak beszámolni, ez talán elegendő magyarázat arra, hogy miért fordulnak elő az orvoslásban.

A cannabis sativa hatásai között megfigyelhető a szorongás- és stresszoldás, élénkítés, koncentráció segítés. A indica inkább a pihenést, alvást, relaxációt segíti.

A Kannabisz Magazin részletesen is ír a témáról és azt is tárgyalja, hogy miként használják fel az orvosi kannabiszt napjainkban azok, akik ismerik a kender növény jótékony hatásait.

Az kender kivonatból készült kannabisz olaj manapság nagyon népszerű, sokan csak CBD olaj néven ismerik, véleményeket és tapasztalatokat is találunk a témában. Rengetegen használják az említett hatásokon kívül is más panaszokra, illetve egészségmegőrzésre. Úgy készül, hogy a kenderből nyert CBD-t és egyéb fitokannabinoidokat növényi olajban feloldják, ebből lesz a kívánt készítmény. A koncentráció attól függ, hogy milyen százalékban tartalmazza az adott termék a CBD-t.

Sokan kérdezik, hogy pontosan mire jó, neki mire használ majd ez az olaj, de erre nincs egyértelmű válasz. Az sem kizárt, hogy intenzív hatása lesz, éppen ezért egyénre szabottan kell alkalmazni és figyelembe kell venni a kórtörténetet. A szedett gyógyszereket a kölcsönhatások miatt kell szem előtt tartani, a betegségeket pedig a lehetséges mellékhatások miatt, amivel a növényi eredet ellenére azért számolni kell.

Az alkalmazást is meg kell szokni, az adagolást be kell állítani. Az adagolási formák egyik lehetséges módja a kannabisz csepp, a mennyiséget ami használ pedig egyénileg kell megtapasztalni, éppen ezért kis mennyiséggel kell elkezdeni.

Nem kell félni a kannabisz olajtól, hazánkban a THC mentes forma teljesen legális. Több államban már engedélyezték a gyógyászati célú használatukat, nálunk ez jelenleg mindenkinek saját magára van bízva. Hogy élünk -e vele, vagy nem az egyéni döntés, de ha alkalmazása után rendelkezünk valamennyi tapasztalattal, helyesen tesszük, ha azt megosztjuk másokkal is.