medence szuro

Medencézni a saját udvarunkon manapság már nem luxus, de remek móka és igencsak pihentető elfoglaltság. Legalábbis akkor, ha a víz minősége nem befolyásolja negatívan az élményt. Elvégre pancsolni, wellnessezni csak tiszta vízben kellemes. Ugyanakkor egy medence szűrő használatával ilyen problémák fel sem merülhetnek.

Miért kell medence szűrőt használni?

Tulajdonképpen nem kell, hiszen ez egy opcionális lehetőség, viszont a víztisztítás mellett, a gazdaságos vízhasználatban is fontos szerepe van. A medence vize könnyen és viszonylag hamar bepiszkolódik, még akkor is, ha le van fedve és nincs mindennap használatban. Elkezdődik az algásodás, elkezdenek dolgozni a különféle mikroorganizmusok, az alján szemmel láthatóvá válnak a folyamatosan gyűlő homokszemek, erre még belepottyan néhány balsorsra ítélt bogár. Elég egy hét és a medence látványa inkább lesz lehangoló, mint fürdésre csábító. A medence szűrő viszont átforgatja a vizet és a benne található filterben a szilárd szennyeződések megrekednek. Ezt egyszerűen csak ki kell időnként tisztítani, a filtert kicserélni, attól függően, hogy papír vagy homokszűrőst használunk. Kevés áramot fogyaszt és csendesen dolgozik, ráadásul a felfújhatótól kezdve a merev falú változaton át egészen a csővázas medencéig mindhez használható.

12V szivattyú bronz hidraulikával

Egy ilyen modell otthoni és ipari környezetben is megállja a helyét. Az élelmiszeripari szivattyúk felhasználása kimondottan előnyös, ha borászkodunk, méhészkedünk, vagy van egy kisebb gazdaságunk, ahol a rendszeres feladatok közé tartozik a tej tartályokba történő szivattyúzása. Hiszen a pihentető medencézés mellett arra is gondolnunk kell, hogy milyen eszközökkel tehetjük hatékonyabbá a munkát, a folyadékok átemelését. Ehhez egy Rover Marina 12V szivattyú ideális választást jelent a felépítéséből fakadóan.

Ez a 12V szivattyú bronz szivattyúházzal és járókerékkel rendelkezik, ami alkalmassá teszi bor, must, ecet, tej, édesvíz, sósvíz, olajok, sőt, szerves oldószerek átemelésére is, mindezt kedvező áron. A megfelelő modell kiválasztását követően már csak rajtunk múlik, hogy milyen feladatra szánjuk ezt a sokoldalú eszközt. Fontos, hogy nem minden önfelszívó szivattyú használható élelmiszeripari szivattyúként, mivel anyaghasználat és felépítés terén komoly eltéréseket mutathatnak. Nem véletlenül tartozik az egyik változat a kerti szivattyúk kategóriájába, míg a másik pedig az élelmiszeripari modellek csoportjába, mint pl. a már említett Rover 12V szivattyú.