antik óra

A családi örökségből maradt régi holmik időnként többet érnek, mint gondolnánk. Sokaknak eszébe sem jut, hogy a számukra értéktelennek tűnő tárgyakból, akár meg is vehetnék azt, amire jelenleg vágynak, de éppen nem futja rá.

Persze az sem mindegy, hogy a szakszerű hagyaték felvásárlás milyen áron és hogyan történik. Meg kell találnunk azt a megbízható felvásárlót, aki kiemelten magas áron, azonnali készpénzfizetéssel veszi át tőlünk az értékes régiséget.

Lássuk csak, milyen hagyatékok kallódhatnak otthonodban:

  • A padlásról gyakran kerülnek elő olyan régi, külföldi és magyar festők alkotásai, amikről fogalmunk sincs, hogy milyen értéket képviselnek. Legyen az antik vagy kortárs darab, amennyiben nem tudjuk, hogy mennyit érnek, az értékbecslés hamar felfedheti a titkot.
  • Nagyon népszerűek a porcelánok is, sok pénzt kaphatunk értük. Zsolnay porcelánok, Herendi étkészletek a hazai és a külföldi műkincspiacon is sokat érnek.
  • Az antik bútorok is nagyon kelendőek, főleg gyűjtői, vagy a stílust kedvelő tehetősebb réteg köreiben. A minőségi és időtálló anyagok hosszú ideig, magas áron értékesíthetők.
  • Az arany, ezüst, antik, egyedi készítésű ékszer gyakran éveken keresztül lapul az ékszerdobozban, mert nem illik gazdája stílusához, ruhakollekciójához. A régi nemesfém ékszerek értékesítése után kiválaszthatjuk az új, hozzánk illő ékszert, amit az erre megfelelő alkalomkor már büszkén viselhetünk.
  • Az antik órák is értékesek lehetnek. A régi, jó állapotban lévő álló-, fali-, zseb- és karórákat érdemes felbecsültetni.

Miért ne lenne jó ötlet egy értékbecslés, amikor ingyenes és gyors, általa pedig eldönthetjük, hogy élünk -e a bevételt teremtő régiség felvásárlás lehetőségével, vagy nem.