mosogep tisztitasa - olcsobbszerviz - erasmuskollegium.hu

A különböző háztartási készülékek használata nagy segítséget nyújt, hiszen általuk sokkal gyorsabbá és egyszerűbbé válnak az otthoni munkák. Többek között ilyen a mosógép, illetve a szárító is, amiket rendszeresen tisztítanunk kell annak érdekében, hogy hosszú élettartamuk legyen.

Terítéken a mosógép tisztítása

Ez egy olyan téma, amiről nem lehet eleget beszélni, sokan ugyanis nem is tudják, hogy a mosógépet időnként ki kell tisztítani. Vannak olyanok is, akik bár tisztában vannak vele, vállat vonnak rá, gondolván, hogy amíg működik és elvégzi a dolgát, minek bajlódni vele? Ez azonban nagyon rossz hozzáállás, ha ugyanis a szennyeződések felhalmozódnak benne, akkor az akár a gép halálát is okozhatja.

Hogyan végezhető el a mosógép tisztítása környezetbarát módon? A válasz nagyon egyszerű: ecettel vagy pedig szódabikarbónával. Ez két olyan természetes anyag, ami szinte minden háztartásban megtalálható, vagy ha nincs is otthon, könnyen beszerezhető. Ezt érdemes is megtenni, ugyanis univerzális tisztítószerként működnek, és többek között a mosógép tisztítása során is nagy hatékonysággal bevethetőek.

Töltsd fel a mosószer adagolót 10%-os ecettel, majd pedig indíts el egy hosszú programot 90 Celsius fokon. Ez nagyon hatásos lesz, ugyanis az ecet nemcsak tisztító, hanem fertőtlenítő és szagtalanító hatással is rendelkezik. Ha 2 csésze ecethez 3 evőkanál szódabikarbónát is teszel, és ezzel a keverékkel töltöd fel az adagolót, akkor még jobb végeredményt kapsz.

A szárítógép tisztítása sem tabutéma

Mosógép minden háztartásban megtalálható, ami a szárítógépre már nem mondható el, de ez is egyre népszerűbb készülék. Ez ugyanakkor azt jelenti, hogy a szárítógép tisztítása is egy olyan téma, amivel foglalkoznunk kell.

Természetesen ez esetben sem csak a bolti tisztítószerek állnak rendelkezésre, az ecet és a szódabikarbóna itt is beválhat. Ebben a berendezésben azonban van egy alsó és egy felső szűrőegység is, amiket szintén érdemes kitisztítani. A felül lévő szűrőről akár kézzel is könnyen el tudjuk távolítani a szöszöket, az alatta lévőhöz viszont érdemes porszívót használni.