mini hifi

Ha megkérdeznénk a járókelőket, hogy mit szeretnek csinálni a szabadidejükben, akkor a zenehallgatást valószínűleg sokan megemlítenék. Az általunk kedvelt zenék hallgatása ugyanis oldja bennünk a feszültséget, emellett pedig a boldogsághormon termeléshez is hozzájárul. Tehát tényleg igazi örömforrásként működik.

A kérdés már csak az, hogy pontosan milyen eszközök hallgassunk zenét? A mini hifi a lehető legjobb megoldás, ha nem áll rendelkezésünkre hely ahhoz, hogy egy nagyobb berendezésünk legyen. Az újabb modellek mindennel fel vannak szerelve, amire csak szükségünk lehet a minőségi időtöltéshez, így hát garantáltan nem nyúlunk mellé velük.

Egy igazán szerethető készülék, a mini hifi

A hifi kifejezés az angol High Fidelity szóösszetételből származik. Ez tulajdonképpen nem más, mint egy szabvány, ami garantálja a hang és a kép minőségét. Amikor itthon is elkezdték használni az emberek ezeket a készülékeket, akkor a hifi elnevezés vált elterjedté, és a mai napig is így hívjuk őket.

A mini hifi a normál méretű zenelejátszó berendezések kisméretű változata. Tehát lényegében kinézetben és a funkciók tekintetében is nagyon hasonlítanak egymásra. Az egyetlen különbség az, hogy a mini változatok olyan hangrendszerek, amikben minden be van építve. Ebből kifolyólag remek választások olyan helyekre, ahol nem oldható meg a hagyományos változatok elhelyezése.

Bakelit lemezjátszó, avagy vissza a múltba

A zenéket természetesen nemcsak mini hifi készüléken keresztül tudjuk hallgatni. Számos más megoldás közül is választhatunk, például ott van a bakelit lemezjátszó. Ez egy régebbi típusú hangrendszer, amit a szüleink, nagyszüleink használtak, de a gyártók még ma is készítenek ilyen készülékeket.

Sokan pedig egyértelműen mellette teszik le a voksukat, mert olyan egyedi hangzásvilággal rendelkeznek, amit a modernebb lejátszók, illetve az internetrádiók sem tudják leutánozni. Persze, ha egy bakelit lemezjátszót használunk, annak van egyfajta varázsa is, hiszen úgy érezhetjük, hogy visszarepültünk az időben pár évtizedet.