újrakárpitozási tanácsok

Egy elhasználódott bútordarab újrakárpitozásán gondolkodik?

A kárpitozás jelentős bútoripari projekt. A darabot a vázáig le kell csupaszítani, mielőtt új szövetbe öltöztetnénk és újra összeraknánk. A bútorok újrakárpitozása rengeteg munka de az eredmény lenyűgöző lehet. A frissített anyag új külsőt kölcsönöz a régi vagy nem túl vonzó bútoroknak, és megmutatja a fakó fotelben vagy a kopott bézs színű kanapéban rejlő valódi lehetőségeket.

Azonban nem minden bútor jó jelölt az újrakárpitozásra, és néhány dolgot tudnia kell, mielőtt belevágna. Hogy segítsünk az újrakárpitozási projektben, vannak tudnivaló tippjeink annak meghatározásához, hogy mely darabokat érdemes újrakárpitozni, és hogy milyen kárpitszövet-típusok működnek a legjobban. Ötleteink vannak a projekt során hozzáadható dekorációs elemekkel kapcsolatban is. Akár saját maga tervezi a bútorok újrakárpitozását, akár szakembert bíz meg, ezek a szakértői újrakárpitozási tanácsok segítenek abban, hogy a régi bútorokat olyan személyre szabott darabbá alakítsa, amelyet szeretni fog.

Hogyan válasszuk ki az újrakárpitozandó bútorokat

Nézzen a csúnya szöveten túl a bútor vázára is. Egy tárgyat általában akkor érdemes újrakárpitozni, ha minőségi anyagokból készült és jó állapotban van. Amikor eldönti, hogy újrakárpitozza-e vagy kihagyja, ellenőrizze a következőket:

  • Nézze meg az alsó keretet, és győződjön meg róla, hogy keményfa és kemencében szárított. Ellenőrizze, hogy erős, ép sarokmerevítők és stabil konstrukció-e.
  • Határozza meg, hogy a bútor 8-utas kézi rugókkal készült-e. Ezeket minden egyes darabra szabják a kivételes kényelem és alátámasztás érdekében.
  • Próbálja ki a bútorokat, hogy megbizonyosodjon arról, hogy használat közben nem inognak. Ellenőrizze, hogy nincsenek-e olyan sérülések (például vetemedett vagy repedt fa), amelyek nem javíthatók könnyen.

A legjobb bútorszövett a bútorok újrakárpitozásához

A kárpitszövet költséges lehet, ezért szánjon időt arra, hogy olyan anyagot válasszon, amellyel elégedett lesz. A szövetek különböző súlyúak, és a legjobb az újrakárpitozási projekthez attól függ, hogy hol és hogyan fogják használni a darabot. A hálószobabútorok szövetének például nem kell nagy teherbírásúnak lennie, de a nappali bútoroknak általában igen. A nem kárpitos súlyú szövet egy tisztán dekoratív darab esetében működik.

Hogyan tisztítsuk a kárpitozott bútorokat, hogy a kanapé makulátlanul nézzen ki?

Amikor bútorkárpit anyagok közül válogat, ellenőrizze a szövetminta hátoldalán a Wyzenbeek minősítést vagy a dörzsölésszámot, hogy felmérje a szövet tartósságát. Ezt a minősítést egy kopásállósági teszttel határozzák meg, amelynek során egy gép dörzsöli a szövetet, és nyomon követi a dörzsölések számát, mielőtt az elhasználódik. A kárpitozási minőségű anyagoknál az iparági szabvány körülbelül 30 000. Kérdezze meg a gyártót, ha a szövet leírásában nem szerepel a dörzsölési szám.

Segítség a döntéshez:

  • Vigyen haza egy szövetmintát, és állítsa össze a meglévő bútorokkal, hogy lássa, tetszik-e Önnek. Ha szükséges, kérjen kölcsön egy szalagot vagy egy nagyobb méretű, lógó mintát, hogy a lehető legtöbb darabot lefedje.
  • Éljen vele néhány napig, mielőtt döntést hozna.
  • A bútorok újrakárpitozása lehetőséget ad arra, hogy a darabot korszerűbbé tegye, és ne csak lemásolja a korábbi megjelenést.
  • Válasszon más színt, váltson egyszínűről mintára, vagy változtassa meg a minta méretarányait egy merész új megjelenés érdekében.

Bútor újrakárpitozás ötletek

Az újrakárpitozás során nem csak a darab szövetét változtathatja meg. Ahhoz, hogy valóban megváltoztassa a bútor alakját és kontúrját, fontolja meg más részletek hozzáadását vagy megváltoztatását. Például egy kontrasztos színű szegély (más néven zsinór vagy cső) használható a vonalak meghatározására. Ez egy szoborszerű darabon mutat a legjobban. Kipróbálhatja a kevert zsinórt (három színt összecsavarva) vagy a kontrasztos szegély helyett egy ajakkal ellátott zsinórt is.

A szoknya hozzáadása, eltávolítása vagy megváltoztatása egy másik módja annak, hogy a bútorokat újrakárpitozás közben frissítse. Ez nagyszerűen működik a régebbi bútorokon, amelyek most zömöknek vagy elavultnak tűnnek a rövid szoknyájuk miatt. A kecsesebb megjelenés érdekében kérjen meg egy kárpitost, hogy a darabra magasabbra szerelt szoknyát szereltessen fel, vagy adjon hozzá sávozást a szoknya aljához. Fontolja meg a csatornázást vagy a tufting hozzáadását a vintage megjelenés érdekében (vagy vegye ki, hogy modernizálja a darabot).