bérszámfejtés

A könyvelés mellett, a bérszámfejtés is egy olyan feladat, ami rendszeresen felmerül egy cég életében. Ha azt szeretnénk, hogy a vállalkozásunk megfelelően működjön és elkerülnénk a NAV-tól kapott bírságokat, akkor ezt a munkát is megfelelő szakemberre kell bízni.

Az előírások szerint történő bérszámfejtés Budapest városában is elérhető, ami azt jelenti, hogy nem feltétlenül kell házon belül megoldani. Rábízhatjuk egy külsős cégre is, ahol minősített szakértők végzik el a feladatot. Így elkerülhetjük azokat a gyakori hibákat, amit sok olyan bérszámfejtő elkövet, aki nem rendelkezik a megfelelő tudással és tapasztalattal.

Túlóra pótlékok nem megfelelő bérszámfejtése

Ha egy havibérben dolgozó alkalmazott túlórázik, akkor az alap és a túlóra pótlék összegét kell kifizetni neki. Így értelemszerűen ezt az összeget kell számfejteni is. Sok bérszámfejtő viszont figyelmetlenül jár el és csak a pótlékot számfejti le, ami óriási hiba, hiszen így kevesebb összeggel számolunk, mint amennyivel valójában kellene.

Új törvények, törvénymódosítások figyelembe vétele

Egy jó bérszámfejtő naprakész tudással rendelkezik, ami azt jelenti, hogy tisztában van az aktuális változtatásokkal. Ha például hoznak egy új törvényt vagy módosítanak egy régit, ami a bérszámfejtést is érinti, akkor onnantól fogva annak megfelelően kell eljárni. Ez azonban kellő információ hiányában sokszor nem történik meg, ami azt jelenti, hogy a bérszámfejtés is hibás lesz.

Nyomtatványok, jelenléti ívek folyamatos vezetése

A bérszámfejtő munkája nemcsak a programok kezeléséből áll, hanem a különböző nyomtatványok, jelenléti ívek vezetése is a munkakörük részét képezi. Ezzel kapcsolatban szintén gyakran előfordul, hogy kisebb-nagyobb hibákat vétenek. Például azzal, hogy nem ellenőrzik a dokumentumok lévő adatok helyességét vagy az aláírás meglétét.

Ha a megfelelő céget választjuk, ahol minősített szakemberek dolgoznak, akkor a megbízható bérszámfejtés Budapesten is megvalósulhat. Erre a Next Accounting könyvelő iroda tökéletes bizonyíték.