kárpitozott ágyak

Egy kárpitozott fejtámla lenyűgöző fókuszpontot képez, amely inspirálhatja a dekoráció többi részét. Tudjon meg mindent a különböző stílusú kárpitozott fejtámlákról, és arról, hogyan tervezheti meg álmai hálószobáját.

A kárpitozott fejtámla lenyűgöző fókuszpontot képez, amely inspirálhatja a dekoráció többi részét. Ismerje meg a kárpitozott fejtámlák különböző stílusait, és tudja meg, hogyan tervezheti meg álmai hálószobáját.

Amikor hálószobáinkra gondolunk, az ágyban heverészve töltött lusta vasárnap reggelek és egy jó könyvvel összegömbölyödve töltött csendes esték jutnak eszünkbe. Arra gondolunk, hogy a hideg elől egy halom kényelmes takaró alá bújunk, vagy délutáni szunyókálásra lopakodunk. A hálószobánk egy oázis – egy hely, ahol nyugalomra lelhetünk egy őrült napon. És ezt az oázist leggyorsabban kárpitozással teremthetjük meg.

A kárpitozott ágyak és egyéb hálószobabútorok melegséget és textúrát kölcsönöznek a térnek, egy kárpitozott fejtámla pedig lenyűgöző fókuszpontot képez, amely inspirálhatja a dekoráció többi részét. Tekintse meg a kárpitozott fejtámlák számos stílusát, és tanulja meg, hogyan használhatja őket saját személyes oázisának kialakításához. További információk: https://kanape-shop.hu

fejtámlás ágyak

Kárpitozott fejtámla stílusok

A szövetből készült fejtámlák számos stílusban és méretben kaphatók, hogy bármilyen ágyhoz illeszkedjenek – az ikerágytól a kaliforniai királyig. Íme egy pillantás a lehetőségekre, amelyeket kárpitozott fejtámla vásárlásakor választhat.

Falra szerelhető fejtámlák
A falra szerelhető fejtámlák az ágy mögötti falra függeszthetők. A fejtámlát a falba fúrással és a darabot tartó vasalat felszerelésével szereli fel.

A fejtámla súlyától függően előfordulhat, hogy a fejtámlát egy gerendához kell rögzítenie, vagy fali horgonyok segítségével is felakaszthatja. Egy falra szerelt fejtámlát nehezebb lesz mozgatni, mint egy ágykeretre szerelt fejtámlát.

Ágykeretre szerelt fejtámlák

Az ágykeretre szerelhető fejtámlák, az ágykeretre rögzülnek. Ezek az ágykerettől külön-külön is kaphatók, vagy hálószobai szett részeként érkeznek.

Ha a fejtámlát az ágykerettől külön árulják, akkor azt a kerethez rögzíti, a box springet és a keretet pedig ágyszoknyával takarja. Ebben az esetben a kárpitozott fejtámla lesz a hálószobája dekorációjának sztárja.

Az egész ágyat (szó szerint és átvitt értelemben is) feldobhatja egy dekoratív ágykerettel. Ezek a keretek gyakran tartalmaznak egymáshoz illő fej- és lábtámlákat. Találhat olyan platform ágykereteket is, amelyekhez kárpitozott fejléc tartozik, de nincs lábléc, mint például ez a 4 darabos platform hálószobai szett. Mindkét esetben az ágykeret olyan szép lesz, hogy az ágyszoknyát akár ki is hagyhatja.

A tufting egy klasszikus kárpitozási kivitel. A tuftingolt fejtámlák olyan varrással rendelkeznek, amely mélyedéseket hoz létre a szövet alatti töltelékben, így a végén egy mintázatot kapunk, amely megemelt és leeresztett részekből áll. Az általános megjelenés párnás és fényűző.

Néha van egy dekoratív gomb, ahol a tufting szakaszok összegyűlnek – ezt hívják gombos tuftingnak. Ez az ágy szintén példa a gyémánt tuftingra – vegye észre, hogy a varratok gyémánt alakot formáznak.

A tufting lehet biscuit mintázatú is (négyzetek a rombuszok helyett) vagy csatornamintázatú. A csatornás tuftingnál a varrásokat hosszú vízszintes vonalakban varrják.

Panel fejtámlák

A tuftolt fejtámlák ellentéte, a kárpitozott panel fejtámláknak nincsenek varratai. Ehelyett egyetlen tiszta, egyenes vonalú szövetből és hátlapból készülnek.

A panel fejtámla két szövetpanelből is állhat, amelyeket fakeret választ el egymástól.

Körömfejjel díszített fejtámlák

A körömfej szegély egy olyan díszítőelem, amelyet gyakran adnak a kárpitozott bútorokhoz. A dekoratív szögfejeket a bútor külső széle köré adják elegáns befejezésként.

A körömfej díszítés kiegészíthet egy tuftos fejtámlát.

Fakeretes kárpitozott fejtámlák

Sok kárpitozott fejtámlánál a szövet körbetekeri a fejtámla széleit, és az egész darabot befedi. Azonban olyan fejtámlákat is kaphat, amelyek kárpitozását fakeret veszi körül.

Ezek a darabok megkönnyítik a fejtámla és a többi hálószobabútor összehangolását. Ha komódja és éjjeliszekrénye eszpresszó színű fából készült, találhat hozzá illő eszpresszófa keretű fejtámlát.

Camelback fejtámlák

Egy másik dekoratív választás, a camelback fejtámlák középen egy ívvel rendelkeznek. Ahogy a Charlotte kárpitozott ágyon is láthatja, ez klasszikusabb vagy romantikusabb megjelenést eredményezhet, mint a modern téglalap alakú.

Wingback fejtámla

A Wingback fejtámlák három oldalról keretezik az ágyat. Ennek a fejtámla-stílusnak két szárnya van, amelyek előre nyúlnak, hogy az ágy bal és jobb oldali elülső szélét is befedjék. A szárnyak jellemzően néhány centimétertől egy láb szélesek.

A lenyűgöző Lancaster kárpitos ágy valamivel nagyobb szárnyakkal ellátott fejtámlával rendelkezik. Ezek a szárnyak nemcsak drámai, dekoratív hatást keltenek, hanem a melegség érzetét is adják a hangulatos sarkaikkal.

Kárpitozott falpanelek

Ha nagy térrel rendelkezik, a kárpitozott falpanelek még drámaibb megjelenést teremthetnek, mint az a királyi méretű ágy. A falpanelek, mint például a Formosa kárpitozott szárnyas falpanel, túlnyúlnak az ágy szélén, és dekoratív falburkolatot alkotnak. Egységes háttérként szolgálhatnak az ágy és az éjjeliszekrények számára.

Kárpitozott nappaliágyak

Mivel a nappaliágyak gyakran kanapéként is funkcionálnak, a kárpitozott fejtámlával ellátott nappaliágy ideális.

fejtámla

Stylingtippek a kárpitozott fejtámlához

Egy kárpitozott fejtámlával egy kis csillogást kölcsönözhet a hálószobájának, és úgy érezheti magát, mint a ház királya vagy királynője (mindezt egy királyi vagy királynői fejtámlának köszönhetően). Egy vendégszobába is eleganciát kölcsönözhet, hogy látogatói különlegesnek érezhessék magukat. A kárpitozott fejtámla fókuszpontként szolgál, így a többi dekorációnak ki kell egészítenie a fejtámlát, nem pedig versenyeznie kell vele. Íme néhány tipp a hálószoba kárpitozott fejtámla köré történő kialakításához.

Szövetek párosítása kárpitozott fejtámlával

Amikor paplant vagy díszpárnát választ, vegye figyelembe, hogy a színek és a textúrák hogyan egészítik ki a fejtámlát. Nem kell pontosan ugyanazokat a színeket választania, mint a fejtámlának – ez valójában kevésbé feltűnővé teheti a fejtámlát. Ehelyett válasszon inkább kiegészítő színt.

Ha a fejtámlája semleges színű, mint például a szürke, maradjon távol az olyan színektől, amelyek beárnyékolhatják azt – senki sem fogja észrevenni a szürke színű kárpitozott fejtámlát, ha egy forró rózsaszín paplannal kell versenyeznie. Ehelyett fontolja meg egy másik semleges színnel való párosítását. A fehér világos, tengerparti hangulatot kölcsönözhet, míg a sötétbarna meleg, őszi palettát teremthet. Keressen azonos családba tartozó színeket – világosat világosakkal, sötétet sötétekkel, világosat világosakkal, és így tovább.

Gondoljon arra is, hogy a textúra hogyan befolyásolja majd a dekorációt. A kontrasztos textúrák érdekesebb szobát és jobb érzékszervi élményt teremtenek. Ha bársony fejtámlát választottál, más helyeken is behozhatod a bársonyt a szobába, de ne használd az ágyneműben vagy a díszpárnákban. Ismétlem, a túl sok bársony egy helyen kevésbé fogja észrevehetővé tenni a fejtámlát.

Ehelyett válasszon bársonyfüggönyöket vagy egy bársonyszéket. Ez az egész szobában hordozza majd a textúrát anélkül, hogy az ágyat elnyomná. Az ágyneműhöz válasszon kontrasztos textúrát, például szatén lepedőt és műszőrme díszpárnát.

Műalkotások felakasztása a kárpitozott fejtámla köré
A kárpitozott fejtámla körüli dekoráció másik kihívása, hogy a fejtámla önmagában is egy műalkotás. Így a műalkotásnak szépen kell játszania – ki kell egészítenie a kárpitot, és nem szabad versenyeznie vele.

Vegye figyelembe ugyanazokat a színválasztékokat, mint az ágynemű kiválasztásakor, és keressen olyan művészeti alkotásokat, amelyek ugyanabba a színcsaládba tartoznak, mint a fejtámla.

Ha művészeti alkotásokat akasztasz az ágyad mellé, akkor a fejtámla fölé vagy a fejtámla két oldalára, az éjjeliszekrények fölé akaszd. Ha a fejtámla fölé akasztja a művészetet, győződjön meg róla, hogy a művészet közel olyan széles teret fed le, mint a fejtámla. Ha king fejvégű fejtámlája van, több vagy nagyobb méretű művészeti alkotásra lesz szüksége, mint ha teljes fejvégű fejtámlája van.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy egyetlen olyan széles műalkotásra van szüksége, mint az ágya. Valójában két vagy három darab egymás mellé akasztása gyakran szebb esztétikát eredményez. Megtöri a teret, és lehetővé teszi, hogy többet mutasson kedvenc műveiből. Akár galériafalat is létrehozhatsz sok kisebb műalkotással.

Frissítse fel hálószobáját kárpitozással
Egy kárpitozott fejtámla nemcsak elegáns stílust kölcsönöz alvóhelyének, de kényelmes környezetet is teremt az alváshoz. A több szövetelem több meleget teremt a szobában, és extra kényelmet biztosítanak, amikor minden este összebújik. Ezekkel a hasznos tippekkel a különböző fejtámla-stílusokról és a hálószoba kialakításának módjairól biztosan megtalálja a tökéletes megjelenést.