torolkozo mosasa

A törölköző az egyik olyan kiegészítő, amit nap mint nap rendszeresen használunk. Éppen ezért nagyon fontos, hogy mindig higiénikusak legyenek, miközben ugyanolyan puhák és kellemes tapintásúak maradnak, mint új korukban.

Ez csak úgy lehetséges, ha a törölköző mosás megfelelő módon történik. Ha nem figyelünk oda a tisztítás módjára, akkor annak számos negatív következménye lehet. Azon kívül, hogy az anyag elvesztheti a puhaságát, a színe is kifakulhat, a felülete pedig érdessé válhat.

Így csináld jól a törölköző mosást!

A törölköző mosással szerencsére nem kell sokat bajlódnunk, ugyanis mosógéppel 30 vagy 40 Celsius fokos programmal ki lehet mosni őket. A puhaságuk megőrzésére azonban nincs garancia, különösen akkor, ha kemény vizet használunk. Márpedig hazánk nagy részén az átlagosnál keményebb a víz. Érdemes boltban kapható vízlágyító szereket használni, de tudnunk kell, hogy azok azért nem csodaszerek.

Ha nincs semmilyen makacs folt az anyagban, egyszerűen csak már sokszor használtuk, akkor a törölköző mosást alacsony hőfokon végezzük el. Emellett arra is érdemes figyelni, hogyan szárítjuk az anyagot. Semmiképp se tegyük a törölközőket olyan helyre, ahol erősen tűzi őket a nap és az sem szerencsés, ha radiátorra terítjük őket. A magas hőmérséklet ugyanis minden esetben csökkenti az anyag puhaságát. A legjobb, ha egyszerűen csak fellógatjuk őket egy szárítóra a lakásban és hagyjuk, hogy szobahőmérsékleten szép lassan megszáradjanak.

A tollpárna mosása sem bonyolult

A tiszta párna a zavartalan alvás egyik legfontosabb feltétele. Szerencsére akárcsak a törölköző, a tollpárna mosása is elvégezhető a mosógépben, nem kell kézzel bajlódnunk vele. Nagyon fontos viszont, hogy alaposan átnézzük, mielőtt betesszük a dobba. Ha ugyanis az anyagon szakadást vagy bármilyen sérülést látunk, akkor sajnos esélyes, hogy a mosógépben ki fog ömleni a töltet. Ez pedig amellett, hogy károsítja a párnánkat, a készüléknek sem tesz jót. A szakadásokat mosás előtt tehát meg kell varrnunk.