légcsatornás klíma

A klíma ma már nem csak kényelem kérdése, hanem alapvető felszereltség az otthonokban és a munkahelyi környezetben. A nyugati országokban már ritka, hogy klíma nélkül épül fel egy épület és nálunk is egyre inkább ez a helyzet. A nyári meleg ezt már meg is követeli. Az ideális klíma a munkateljesítményt is optimális szinten tartja, így a munkáltató érdeke a klimatizálás, ha minőségi munkavégzést szeretne a beosztottaktól.

Inverteres split klímához már egész olcsón hozzájuthatunk, de ez nem mindig praktikus. Ahány helyiség, annyi beltéri és kültéri egységre van szükség, ami sok esetben teljesen elcsúfítja az ízlésesen kivitelezett épületet. Mi tehát a megoldás?

Az irodákban, közintézményekben, ahol akár 50 helyiség is lehet, mást kell kitalálni. Itt egyértelműen járhatóbb út a központi klíma, vagy légcsatornázható klíma.

A légcsatornázható klíma működése és előnyei

Az ipari klíma egy olyan központi egység, ami elvégzi a levegő hűtését, a fali egységek pedig csak a levegő áramlásáért felelnek. Nem kell felszerelni nagy áramigényű, rendszeresen karbantartandó egységpárokat és a fogyasztás is lényegesen kevesebb a központi, avagy légcsatornázható klíma esetében. Az igaz, hogy komoly munkálatokat igényel a telepítés, mert vastag csövekre és az azt takaró álmennyezetre is szükség lehet. Igaz, hogy a helyiségenkénti szabályozás csak a drágább típusoknál elérhető, viszont az egész épület hűtése megoldható a VRV/VRF rendszerekkel.